vrijdag 26 augustus 2011

Een ode aan alle lieve zusters...
Bij ons zit het in de familie dat we zuster worden...Mijn oma was zuster, en een paar tantes, twee zusjes van mij zijn zuster en mijn nichtje is kraamverzorgster..zelf ben ik ook een tijdje zuster geweest.En mijn dochter Lisa is verpleegkundige...wat een modern woord is voor zuster, maar dus ook zuster, dit beroep past precies bij haar zoals dat zij is.
En mijn zoon studeert voor fysiotherapeut..dus ook weer een verzorgend beroep.Ik heb een diep respect voor alle zusters..het is een zwaar beroep zowel geestelijk als lichamelijk.Dus deze post is een ode aan alle lieve zorgzame en hardwerkende zusters.Omdat ik het een heel erg mooi beroep vindt heb ik al diverse malen een zuster gemaakt, zowel geboetseerd als in mohair..dus een berenzuster, een haasje met een zusterskapje en schort. Ik ben dol op de foto's van de oude verpleegsterskapjes en schort met rood kruisje..Vooral de kraamzuster heb ik al een paar keer gemaakt, compleet met kraammand en lief kruimeltje in de luiers.
Ik heb een diep respect voor mensen met een verzorgend beroep...lief en warm van hart, daar zij mensen met pijn en verdriet helpen zoveel ze kunnen!
Moet nog wel even vertellen dat zuster Babs een zuster apart is, daar zij een ontzettende humor heeft, en kraamvrouwen laten huilen van het lachen, zo erg dat het slecht is voor hun hechtingen ten gevolge van de bevalling.Maar Babs maakt ook heerlijke kraamhapjes die zij opdiend met een parasolletje en allemaal liflafjes.Het is dus heerlijk om door Babs in de watten gelegd te worden.

Meisjes...wil ieder van jullie een fantastich week-end wensen..