woensdag 9 februari 2011

Marie Louise..de tante van Marie-Antoinette..Meisjes wat hebben we toch een tijd moeten wachten..maar daar is ze eindelijk gearriveerd..  ...MarieLouise van Pauwenstaart Lotharingen..
Ja hoor ze stapt haar mooie rijtuig uit..en zie een parchtige frivole dame, die wel in is voor een prettig verzetje, ondanks dat zij al de respectabele leefdijd van 76 jaar heeft bereikt. Zij brengt een bezoek aan haar nichtje Marie -Antoinette..dit omdat er enkele problemen in de privésfeer plaats vinden, en Marie Louise komt bemiddelen in deze zeer moeilijke situatie.Marie Louise heeft de naam zeer goed te kunnen bemiddelen dit doet zij met een zekere vorm van humor, en vaak komt dan alles op zijn wegstelde pootjes terecht!
Maar kijk hoe deze Marie zich heeft uitgedost om zich in het openbaar te vertonen...ondanks haar hoge leeftijd heeft zij nog veel gevoel voor stijl en elegance..haar jurk is werkelijk een plaatje..en in haar pruik heeft zij de nieuwste pauwen laten verwerken.Tante blijft maar een weekje logeren maar het lijkt warempel wel of zij een jaar blijft, gezien haar zeer omvangrijke bagage..kijk eens wat een kisten vol kostbare jurken en juwelen.Zij heeft haar hoedendozen meegenomen met op iedere doos een portretje van hoe zij eens was in haar jongere jaren.In iedere doos zit een prachtige hoed of pruik.
Wat zullen tante en Marie-Antoinette veel te bespreken hebben.onder het genot van een heerlijk glaasje champagne en lekkere hapjes..  ik weet zeker .. dit horen we de volgende keer..ik hoop maar dat er geen koppen gaan rollen!