maandag 28 december 2009

De zusjes Doninqeu en Belle-fleur Poupon..

Beste blogvriendinnen... de Kerstdagen waren gezellig, warm en vooral liefdevol. Heerlijk met man en kinderen een beetje drinken, eten en vooral veel lol maken. Maar de Kerstdagen zijn weer voorbij, het geeft me altijd een weemoedig gevoel...het zijn tenslotte toch dagen van bezinning. En dan nog even en dan gaan we het jaar 2010 in. Een heel nieuw fris jaar, ik hoop natuurlijk een gezond 2010, maar ook een jaar vol nieuwe plannen en leuke vooruitzichten.Dit is alvast een voorproefje van wat komen gaat.Dit zijn de zusjes Belle-Fleur en Dominiqeu Poupon. Zij komen uit het cicursleven van de vorige eeuw, die old shabby style ...daar ben ik helemaal weg van, en in die stijl wil ik meer moois maken.De mooie zusjes Poupon zijn inmiddels niet meer in mijn bezit, ze zijn verhuisd naar het verre Rusland, naar St.Petersburg.

zondag 20 december 2009

Kes...een rendier of een hond

Dit is Kes ...maar is het nu een rendiertje of een hond...?
Maakt niet wat het is...maar.

We wensen iedereen een warme en liefdevolle Kerst
en..
een gezond, en spetterend 2010!

Alle liefs en goeds,

Marijkexxx

woensdag 16 december 2009

Mister Jack Russel..


Dit is Mister Jack Russel, deze meneer..uhhh..hond heeft een een circusnummer, samen met zijn hondje Flo..Ik heb deze hond na voorbeeld van mijn eigen 15 jarige hondje Takkie nageboetseerd.Mister Jack Russel gaat emigreren naar Amerika, en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.Hij gaat gelukkig niet alleen naar zo'n ver land, want er gaan ook nog wat andere beestjes met hem mee, en daar ben ok natuurlijk erg blj mee.Wie alvast een kijkje wil nemen waar Jack en de andere beestjes naar toe gaan, kan kijken op de webpage van Teresa...www.alldolledup.theshoppe.com

zaterdag 12 december 2009

Er waren eens twee sneeuwpoppen....

En hun naam is Snow en Flow....Ik heb deze guitige poppen al een paar jaar geleden gemaakt. Maar ieder jaar mogen ze weer uit de doos van zolder. En als ik ze dan uitpak, dan kijken ze me met hun glimmende guitige oogjes aan....alsof ze willen zeggen...tjeempie, is er alweer een jaar voorbij!! Ja een jaar gaat ontzettend snel, soms wel eens iets te snel naar mijn gevoel.

vrijdag 4 december 2009

Magnoliameisje in haar fluwelen kerstjurkje..

Door de vele beeldschone kertkaartjes, die ik heb mogen bewonderen bij mijn blogvriendinnen, was ik echt ginspireerd om dit lieve kind eens te boetseren. En naar mijn idee ziet een Magnoliameisje er zo uit als ze wordt geboetseerd...Geloof me dit boetseren was niet makkelijk, al ziet dit er misschien wel makkelijk uit. Dit komt omdat dit lieve kind geen neusje en mondje heeft, zoals ik op de vele kaartjes heb gezien. Dus het is een denkbeeldig neusje en mondje geworden. Ze heeft ronde donkere oogjes, en haar neusje is alleen een bolletje, en haar mondje een éénvoudig streepje, het was echt de kunst van het weglaten. En toen de kleding ..ik heb gekozen voor een roze jurkje van fluweel, een echt feestjurkje en een een kerstmutsje mag natuurlijk niet ontbreken op haar koddige koppie. Met haar kerststerretje in haar handje wil ze iedereen op deze mooie wereld...een heel warm, vredig en vooral liefdevol Kerstfeest wensen!